Levenswijs

Over het project

Levenswijs, een podcast waar verhalen en herinneringen van diverse ouderen uit Vlaanderen centraal staan.Via ongedwongen interviews deelt Levenswijs de verhalen en maatschappelijke veranderingen van toen met de luisteraar van nu.     

Er wordt gesproken over onderwijs, migratie, racisme, geaardheid, zorg, ziekte, oorlog en liefde. Er wordt gesproken over vroeger, en nu, zodat de geschiedenis van onze samenleving bewaard en gedeeld kan worden. De levensverhalen van ouderen zijn immers de mondelinge erfenis van de volgende generaties.    

Tot op heden worden ouderen als een homogene groep voorgesteld, maar dé oudere bestaat niet. Met 9 kleurrijke en persoonlijke verhalen brengt Levenswijs zowel het verleden als de diversiteit van de oudere generaties in beeld.
 

Ken jij onze journalist Noël Truyers al?
 

Noël is een man van vele talenten. In zijn zeer actieve loopbaan was hij leraar, journalist, persverantwoordelijke, hoofdredacteur en auteur. Ook vandaag zit hij niet stil. Samen met Vief zet Noël zijn schouders onder dit prachtige project. Je kan hier volop genieten van zijn warme persoonlijkheid en aangename stem als onze enige echte gastheer van Levenswijs.  

 

project Levenswijs
Beluister alle verhalen op
logo vief
logo vlaanderen